Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 41
За місяць : 1228
Кількість
статей : 972
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Автоматизована бібліотечна інформаційна система «МАРК-SQL»
Автоматизована бібліотечна інформаційна система «МАРК-SQL»

Автоматизована бібліотечна інформаційна система (АБІС) «МАРК-SQL» - це бібліотечна інформаційна система третього покоління, розробка якої продовжила процес розвитку автоматизованих інформаційних бібліотечних систем сімейства під загальною назвою "МАРК".  АБІС "МАРК-SQL" забезпечує комплексну автоматизацію усіх бібліотечних процесів і включає п’ять  основних модулів: Адміністратор;  Каталогізатор; Комплектування; Пошук; Абонемент; Періодика.

Модуль “Адміністратор” – підсистема, яка здійснює адміністрування системи і баз даних і виконує функції по адаптації системи до потреб користувачів. Модуль “Каталогізатор” — підсистема, за допомогою якої здійснюється створення і ведення електронного каталогу, наукова і технічна обробка нових надходжень, ведення інвентарного і безінвентарного обліку, формування книги сумарного обліку, формування стандартних вихідних форм, перевірка на дублетність і ін.

Модуль "Пошук" - це підсистема, за допомогою якої користувач здійснює пошук, перегляд і замовлення необхідних документів. Підсистема "Пошук" створюється в двох видах:

усередині локальної мережі;

за допомогою Інтернет/Intranet-технології: пошук і замовлення документів здійснюється через стандартний браузер (починаючи з версії 1.6 окрема програма АБІС "МАРК - SQL Internet 1.6".

Модуль “Комплектування” — підсистема, в якій реалізуються функції замовлення і обліку документів, контролю надходжень, формуванню звітних бухгалтерських документів.

Модуль “Абонемент” – підсистема, яка виконує функції реєстрації користувачів, видачі і повернення документів, забезпечується можливість формування статистичних звітів.

Модуль «Періодика» призначений для обліку періодики, що надходить до бібліотеки.

Бакан Світлана Федорівна
Статтю створено : 29.09.2014
Останній раз редаговано : 23.10.2023