Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 17
За місяць : 783
Кількість
статей : 972
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Атестація бібліотечних працівників
Атестація бібліотечних працівників

Атестація бібліотечних працівників - процедура оцінки професійного рівня працівників кваліфікаційним вимогам і посадовим обов’язкам, проведення оцінки їх професійного рівня.

Шляхом атестації здійснюється підтвердження кваліфікації працівників – визначення відповідності професійних знань, умінь і навичок працівників установленим законодавством вимогам і посадовим обов’язкам.

Проведення атестації бібліотечних працівників регулюється Законом України "Про професійний розвиток працівників" та наказом Міністерства культури і туризму України від 16.07.2007 № 44  "Про затвердження Положення про проведення атестації працівників підприємств, установ, організацій та закладів культури" (із змінами і доповненнями).

Проведення атестації - право роботодавця.

Періодичність проведення атестації та категорії працівників, які їй підлягають, встановлюються колективним договором.

Рішення роботодавця про проведення атестації оформлюється наказом, яким також затверджуються: положення про проведення атестації, склад атестаційної комісії, графік проведення атестації.

Атестаційна комісія формується з висококваліфікованих фахівців та представника виборного органу первинної профспілкової організації. При цьому, безпосередній керівник працівника, який підлягає атестації, не може бути членом атестаційної комісії.

Атестаційна комісія має повноваження приймати рішення про відповідність або невідповідність працівника займаній посаді або виконуваній роботі, яке доводиться до відома працівника та роботодавця протягом трьох днів після його прийняття.

 

Джерела

 

Про затвердження Положення про проведення атестації працівників підприємств, установ, організацій та закладів культури : наказ Міністерства культури і туризму України від 16.07.2007 № 44;

Про професійний розвиток працівників : Закон України від 12 січня 2012 № 4312-VI. - Розд. III.

Розколупа Наталія Іванівна
Статтю створено : 20.05.2014
Останній раз редаговано : 13.03.2021