Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 18
За місяць : 784
Кількість
статей : 972
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Дубенський коледж культури і мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету
Дубенський коледж культури і мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету

 

imageДубенський коледж культури і мистецтв Рівненського державного гуманітарного університету – заклад фахової передвищої освіти державної форми власності. Підпорядковується Міністерству освіти та науки України. Готує фахівців різного профілю для галузі культури та мистецтва, у т. ч. за спеціальністю «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

Заснований згідно з наказом Комітету у справах культосвітніх установ при РНК УРСР від 2 липня 1945 р. як Дубнівський технікум політосвіти, з двома відділами – бібліотечним і клубним, з трирічним строком навчання. У1961 р., у зв’язку із запровадженням спеціалізацій, технікум перейменовано на училище. У 1990 р. за наказом Міністерства культури УРСР Дубнівське культосвітнє училище перейменовано на Дубенське училище культури. На виконання постанови Кабінету Міністрів України та наказу Управління культури Рівненської облдержадміністрації у 1997 р. училище культури ліквідовано, а на його базі створено Дубенське відділення Рівненського училища мистецтв і культури. Згодом відділення стало структурним підрозділом Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ); відповідно до наказу по РДГУ у 2000 р. відділення було ліквідовано та відновлено Дубенське училище культури РДГУ. Відповідно до наказу по РДГУ у 2008 р. училище перейменоване на Дубенський коледж культури і мистецтв РДГУ.

Навчання на бібліотечному відділенні здійснюється за денною та заочною формами навчання за двома спеціалізаціями: «діловодство»; «бібліотекознавство, бібліографознавство та інформаційна діяльність»). Навчальний план включає дисципліни «Обслуговування в бібліотеці», «Документознавство та архівна справа», «Бібліографічна діяльність», «Бібліотечні фонди та інформаційно-пошукові системи», «Основи аналітико-синтетичної обробки документів». Розвиток та поширення інформаційних технологій, створення в бібліотеках Інтернет–центрів, медіатек зумовив розробку та викладання таких дисциплін, як «Автоматизовані бібліотечні технології», «Основи роботи на ПЕОМ». До послуг студентів – комп’ютерний клас, доступ до мережі Інтернет, програмне забезпечення ІРБІС для ознайомлення з автоматизацією бібліотечних процесів.

Базами навчальної та виробничої практики є кращі бібліотеки міста, де студенти  закріплюють теоретичні знання, набувають професійних навичок, самостійно оволодівають різними формами і методами бібліотечної роботи, отримуть перший професійний досвід.

Бібліотечно-інформаційний комплекс коледжу включає понад 30 тис. видань, читальний зал на 50 місць, сучасне технічне обладнання, формується медіатека.

Випускниками коледжу є понад 90 % бібліотечних працівників Рівненщини. За всі роки існування коледжу в ньому підготовлено понад 4 тис. бібліотечних фахівців з освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст».

Адреса коледжу: 35600

м. Дубно Рівненської обл., вул. Замкова, 6

http://collegeculture.at.ua/

Джерела

День народження [Дубенського] училища культури: [60 років з часу відкриття] // Вісник Дубенщини. – 2005. – 9 черв.;

Якобчук М. 60-річчя [Дубенського] училища культури // Скриня. – 2005. – 24 серп.;

Коледж культури і мистецтв (м. Дубно) Рівненського державного гуманітарного університету : інформаційний буклет. – Дубно, 2009. – 21 с.;

Дубенський коледж культури і мистецтв РДГУ// Віткалов С. В. Рівненщина : культурно-мистецький потенціал в парадигмах сучасності. – Рівне, 2012. – С. 103–106.

Гадомська Олеся Петрівна
Статтю створено : 11.04.2017
Останній раз редаговано : 04.07.2018