Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 37
За місяць : 1262
Кількість
статей : 980
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Електронна колекція
Електронна колекція

Електронна колекція - цілісна сукупність електронних документів, взаємопов’язаних певними ознаками, які достатньо повно розкривають об’єкт колекції за тривалий період його існування з багатоаспектною можливістю автоматизованого пошуку її елементів.

Обов'язковими ознаками електронної колекції є: цілістність зібрання; існування у машиночитаному вигляді документів/даних; взаємозв'язок за певними ознаками; повнота відображення предмета колекції за тривалий період його розвитку та єдині принципи відбору документів до неї; застосування загального інтерфейсу до колекції; багатоаспектний автоматизований пошук її елементів.

До колекції можуть бути включені рознорідні документи - текстові, графічні, аудіо та відео матеріали.

Одним із принципів формування електронної колекції є загальна типологічна структура і пропорційне співвідношення окремих типів документів.

Відбір документів до зібрання здійснюється цілеспрямовано відповідно до стратегічних  напрямів розвитку ресурсу в цілому.

Кожна колекція має індивідуальну структуру і різний ступінь деталізації, залежно від вибраного об'єкту. Колекції можуть бути як "завершеними", закритими для поповнення, так і "відкритими", тобто ті, які послідовно і систематично поповнюються.

Об'єктом електронної колекції може виступати персона, подія, пам'ятна дата, або конкретна тема

Бакан Світлана Федорівна
Статтю створено : 22.05.2014
Останній раз редаговано : 22.04.2015