Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 15
За місяць : 781
Кількість
статей : 972
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Найменування бібліотеки
Найменування бібліотеки

Найменування бібліотеки містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву.

Назва бібліотеки може складатися з власної назви, а також містити інформацію про її засновника. Бібліотеки можуть використовувати у своєму найменуванні імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейні та святкові дати, назви і дати історичних подій, якщо вони присвоєні у порядку, встановленому Законом України "Про присвоєння юридичним особам та об"єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій".

Організаційно-правова форма бібліотеки - певний тип організації, в якій повинна створюватися і діяти бібліотека.

Організаційно-правова форма бібілотеки визначається відповідно до Державного класифікатора організаційно-правовоих форм господарювання ДК 002:2004, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 № 97.

Організаційно-правова форма бібліотек державної та комунальної власності зазначається в установчих документах, але не вказується при написанні найменування цих бібліотек (наказ Міністерства юстиції України від 05.03.2012  № 368/5 "Про затвердження Вимог щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу").

Джерела

Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій: Закон України від 24.05.2012 № 4865-VI;

Про затвердження Вимог до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки: Наказ Міністерства юстиції України від 05.03.2012  № 368/5.

Розколупа Наталія Іванівна
Статтю створено : 16.05.2014
Останній раз редаговано : 24.11.2016