Пошук статті
Кількість користувачів
Сьогодні : 37
За місяць : 1219
Кількість
статей : 980
А
Б
В
Г
Д
Е
Є
Ж
З
И
І
Й
Ї
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ю
Я
Національне культурне надбання
Національне культурне надбання

Національне культурне надбання - унікальні культурні цінності, що мають виняткове історичне, художнє, наукове та інше культурне значення для формування вітчизняного культурного простору і визначають внесок Українського народу у всесвітню культурну спадщину.

 Об'єкти національного культурного надбання включаються до Державного реєстру національного культурного надбання у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" для документів, що внесені або підлягають внесенню до Державного реєстру національного культурного надбання, встановлюється особливий режим охорони, зберігання та використання.

З метою забезпечення збереження документів та колекцій, внесених та/або які підлягають внесенню до Державного реєстру національного культурного надбання, створюються їх страхові копії у порядку, встановленому спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері культури.

Відповідно до Положення про Державний реєстр національного культурного надбання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1992 № 466 занесення об'єктів національного культурного надбання до Державного реєстру здійснюється Міністерством культури України, іншими центральними органами виконавчої влади, до компетенції яких належать функції державного управління в галузі обліку і охорони пам'яток історії та культури.

 

Джерела

 

Положення про Державний реєстр національного культурного надбання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1992 № 466

 

 
  

Розколупа Наталія Іванівна
Статтю створено : 19.05.2014
Останній раз редаговано : 16.04.2015